Veelgestelde vragen

Hier kan je terecht voor allerlei vragen met betrekking tot je kampeerwagen of onze service. Niet gevonden wat je zocht? Dan staan wij u graag te woord via ons contactformulier!

 • Stap 1: Overzicht van de Truma DuoControl

  De Truma DuoControl is een geavanceerd gasdrukregelsysteem dat is ontworpen om uw gasvoorziening efficiënt te beheren. Het systeem is uitgerust met twee ingangen voor gasflessen, waardoor u naadloos kunt schakelen tussen twee bronnen zonder onderbreking van uw gasvoorziening.

  Stap 2: Installatie

  Zorg ervoor dat de gasflessen correct zijn geïnstalleerd en aangesloten op de daarvoor bestemde ingangen van de Truma DuoControl. Controleer de gasleidingen op eventuele lekken en volg de installatie-instructies in de gebruikershandleiding nauwkeurig.

  Stap 3: Bediening

  • Automatische omschakeling: De Truma DuoControl schakelt automatisch over naar de tweede gasfles wanneer de eerste leeg is, waardoor u een continue gasvoorziening hebt zonder handmatige tussenkomst.

  • Handmatige bediening: Indien nodig kunt u handmatig overschakelen naar de tweede gasfles door de schakelaar op de Truma DuoControl naar de gewenste positie te draaien.

  Stap 4: Veiligheid

  • Zorg ervoor dat de gasflessen goed zijn bevestigd en veilig zijn opgeslagen.

  • Volg alle veiligheidsinstructies en voorschriften met betrekking tot gasgebruik en -opslag.

  Stap 5: Onderhoud

  Voer regelmatig onderhoud uit volgens de aanbevelingen in de gebruikershandleiding. Controleer de staat van de gasflessen en het systeem op eventuele slijtage of beschadigingen.

  Stap 6: Probleemoplossing

  Raadpleeg de gebruikershandleiding voor mogelijke problemen en oplossingen. Als u twijfelt of problemen aanhouden, neem dan contact op met een erkende serviceprofessional.

 • Tracht zoveel mogelijk de lading te verdelen, deze heeft invloed op het rijgedrag van de wagens: als de wagen voorzien is van voorwielaandrijving leidt te veel gewicht achtereen tot een verminderde grip op de weg, en dus een verminderde bestuurbaarheid. Een te hoge lading op het dak verhoogt het zwaartepunt, en maakt de motorhome dan ook minder stabiel. Dit is vooral voelbaar in de bochten.

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer ons dan vrijblijvend of kom eens langs in onze showroom.

Toni Maxhuni
Toni Maxhuni Receptionist
Veerle Degryse
Veerle Degryse Garantiedienst
Sebastien Demuynck
Sebastien Demuynck Zaakvoerder / Verkoop
Augustin Demuynck
Augustin Demuynck Verhuur