Veelgestelde vragen

Hier kan je terecht voor allerlei vragen met betrekking tot je kampeerwagen of onze service. Niet gevonden wat je zocht? Dan staan wij u graag te woord via ons contactformulier!

 • Stap 1: Overzicht van de Truma DuoControl

  De Truma DuoControl is een geavanceerd gasdrukregelsysteem dat is ontworpen om uw gasvoorziening efficiënt te beheren. Het systeem is uitgerust met twee ingangen voor gasflessen, waardoor u naadloos kunt schakelen tussen twee bronnen zonder onderbreking van uw gasvoorziening.

  Stap 2: Installatie

  Zorg ervoor dat de gasflessen correct zijn geïnstalleerd en aangesloten op de daarvoor bestemde ingangen van de Truma DuoControl. Controleer de gasleidingen op eventuele lekken en volg de installatie-instructies in de gebruikershandleiding nauwkeurig.

  Stap 3: Bediening

  • Automatische omschakeling: De Truma DuoControl schakelt automatisch over naar de tweede gasfles wanneer de eerste leeg is, waardoor u een continue gasvoorziening hebt zonder handmatige tussenkomst.

  • Handmatige bediening: Indien nodig kunt u handmatig overschakelen naar de tweede gasfles door de schakelaar op de Truma DuoControl naar de gewenste positie te draaien.

  Stap 4: Veiligheid

  • Zorg ervoor dat de gasflessen goed zijn bevestigd en veilig zijn opgeslagen.

  • Volg alle veiligheidsinstructies en voorschriften met betrekking tot gasgebruik en -opslag.

  Stap 5: Onderhoud

  Voer regelmatig onderhoud uit volgens de aanbevelingen in de gebruikershandleiding. Controleer de staat van de gasflessen en het systeem op eventuele slijtage of beschadigingen.

  Stap 6: Probleemoplossing

  Raadpleeg de gebruikershandleiding voor mogelijke problemen en oplossingen. Als u twijfelt of problemen aanhouden, neem dan contact op met een erkende serviceprofessional.

 • Het secumotion systeem zorgt voor een gelijkmatige gasdruk. Wordt door een breuk het nominale verbruik overschreden of daalt de druk. Dan schakelt de geïntegreerde gasstromingsbewaking de gasstroom uit. Volgende stappen worden doorlopen bij het vernieuwen van de gasfles: 1) fles openen 2) Resetknop (groene toets) op de hogedrukslang krachtig indrukken. 3) Gasstromingsbewakings-resetknop (groene toets) op de gasdrukregelaar langzaam indrukken. Gedurende vijf seconden ingedrukt houden. 4) Gasstromingsbewakings-resetknop (groene toets) op gasdrukregelaar langzaam (3sec.) loslaten. Als bij nogmaals drukken geen merkbare weerstand is, is de regelaar gebruiksklaar (indien nodig de procedure herhalen).

Niet gevonden wat je zocht?

Contacteer ons dan vrijblijvend of kom eens langs in onze showroom.

Toni Maxhuni
Toni Maxhuni Receptionist
Veerle Degryse
Veerle Degryse Garantiedienst
Sebastien Demuynck
Sebastien Demuynck Zaakvoerder / Verkoop
Augustin Demuynck
Augustin Demuynck Verhuur